Kolakrisprulle


Antal portioner 1 Rulle

Ingredienser
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
100 g Nötkärnor; malda
1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
KOLAKRÄM
3 dl Kaffegrädde
1 1/2 msk Ljus sirap
3/4 dl Socker
2 tsk Kakao
1 1/2 msk Smör; kallt, eller margarin
2 dl Rice Krispies


Så här gör du:

Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 35 x 40 cm med bakpapper.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd försiktigt ner de malda
nötkärnorna. Sikta till sist ner vetemjöl och bakpulver och rör
varsamt smeten slät. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpanna och
grädda kakan i ca 5 minuter. Lossa bottnen ur formen och låt den
kallna under bakduk.
Gör kolakrämen. Mät upp alla ingredienser utom matfett och flingor i
en kastrull. Koka krämen ca 7 minuter och ta därefter kastrullen från
värmen. Tillsätt matfett och rör om tills det har smält. Kyl därefter
krämen i kallt vattenbad.
Krossa flingorna lätt och vänd ner dem i den kalla krämen. Vänd
rulltårtsbottnen upp och ned på smörpapper och dra bort bakpappret.
Bred på krämen i ett jämnt lager och rulla samman från långsidan.

Tips: Avnjut rulltårtan samma dag som den rullats samman eftersom
flingorna annars tappar sin frasighet. Det går bra att utesluta dem
om man så önskar.
Kolakrisprulle recept på  enkel och lättlagad mat.