Kolabitar med strössel


Antal portioner 25 Stycken

Ingredienser
4 msk Kakao
4 msk Vetemjöl
4 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
1 1/4 dl Ljus sirap
220 g Smör
GARNERING
150 g Choklad; mörk eller ljus
Apelsin- och bananströssel


Så här gör du:

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Ställ den på
värmen och rör om tills allt har smält. Låt koka ganska kraftigt utan
att röra om i 4 minuter. Häll upp massan i en lätt oljad form, ca 20
x 25 cm till 25 stycken (skrapa inte botten på kastrullen) och låt
kallna helt.
Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron. Bred chokladen
över och strö över strössel. Skär kolan i långsmala bitar och förvara
kallt.
Kolabitar med strössel recept på  enkel och lättlagad mat.