Kola med mandel och choklad


Antal portioner 60 Stycken

Ingredienser
4 msk Kakao
4 msk Vetemjöl
4 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
1 1/4 dl Ljus sirap
220 g Smör
GARNERING
200 g Mjölkchoklad
60 Mandel; skållad


Så här gör du:

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Ställ den på
värmen och rör om tills allt har smält. Låt koka ganska kraftigt utan
att röra om i 4 minuter. Häll upp massan i en lätt oljad form, ca 20
x 25 cm tll 60 stycken (skrapa inte botten på kastrullen) och låt den
kallna helt.
Smält mjölkchoklad över vattenbad eller i mikron och bred ut den över
kolan. Lägg de skållade mandlarna på innan chokladen stelnat. Skär
kolan med en lätt oljad kniv, slå in i bakpapper eller cellofan och
förvara kallt.
Kola med mandel och choklad recept på  enkel och lättlagad mat.