Kokt torskfilé med örter, ägg och räkor


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
600 g Torskfilé
Smör
Salt
Vitpeppar
3 Ägg; hårdkokta
500 g Oskalade räkor
3 msk Dill; hackad
1 tsk Kockens dragon
1 tsk Kockens basilika
1 Bit pepparrot
125 g Smör; att bryna
Potatis; till kokning


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Smöra ett ugnsfast fat och lägg torskfiléerna på
detta. Häll lite vatten i botten, krydda med salt och vitpeppar, täck
med aluminiumfolie och ställ in i ugnen ca 15 minuter. Kontrollera
att fisken är klar genom att dela på den något. Den ska vara vit rakt
igenom.
Skala och hacka räkorna grovt, skala och hacka äggen. Blanda räkor
och ägg med dill, dragon och basilika.
Bryn smöret i panna precis före servering. Lägg de kokta
fiskfiléerna på ett fat eller direkt på tallrikar tillsammans med
ägg/ört & räkblandningen. Servera med det brynta smöret, riven
pepparrot och kokt eller pressad potatis till.
Kokt torskfilé med örter, ägg och räkor recept på  enkel och lättlagad mat.