Kål på indiskt vis


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
500 g Vitkål
1/2 dl Olja
1 tsk Spiskummin
2 Lagerblad
1 Krm röd chilipeppar
1/2 tsk Gurkmeja
1 tsk Salt
2 tsk Socker
3 dl Gröna ärter
1/2 tsk Garam masala; om du törs


Så här gör du:

Skräm upp vinterkålen med lite indiska kryddor. Ny och spännande
kombination. Ett snabblagat tillbehör till köttgrytor, eller varför
inte till stekt falukorv?

Strimla vitkålen fint. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i spiskummin
och lagerblad och låt det just börja fräsa. Lägg i kålen och fräs
den. Strö över chilipeppar, gurkmeja, salt och socker. Rör om. Låt
allt puttra under lock i ett par minuter. Lägg i ärterna och koka med
ett par minuter. Kålen ska fortfarande vara spänstig. Den som vill
krydda extra strör på garam masala, finns i de flesta välsorterade
hyllor, vid serveringen.
Kål på indiskt vis recept på  enkel och lättlagad mat.