Kjells pannkakstårta


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
2 msk Smör; smält, ev något mer
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
3 stor Ägg; ELLER
4 krm Ägg
6 dl Mjölk
TILL IHOPLÄGGNING OCH
GARNERING
400 g Hallonsylt
3 dl Vispgrädde; ev lite till
200 g Frysta hallon; styckefrysta
Florsocker; om man vill


Så här gör du:

Pannkakstårtan kan du förbereda genom att blanda pannkakssmet och
grädda pannkakorna klara. Även grädden kan stå vispad och klar i
kylen. Vänta dock med själva ihopläggningen och garneringen till
någon timme före servering.

Pannkakssmeten: Smält smöret. Mät upp mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt äggen och ca 1/3 av mjölken. Vispa ihop till en tjock
klumpfri massa. Späd efter hand med resten av mjölken och vispa
slutligen i det smälta smöret. Låt gärna smeten stå och svälla 5
minuter medan du värmer pannkakspannan. Grädda tunna pannkakor (det
går lättast i en panna med beläggning typ tefal eller teflon) så
långt smeten räcker och lägg ut dem på lätt oljat smörpapper.
Ihopläggning: Lägg en pannkaka på ett uppläggningsfat och täck den
med ett tunt lager hallonsylt. Lägg på nästa pannkaka som täcks med
ett tunt lager vispad grädde. Fortsätt så långt pannkakorna räcker
och varva med varannan sylt och varannan grädde. Spritsa resten av
den vispade grädden som dekor på tårtan och garnera med lättfrysta
hela hallon. Pudra ev en aning florsocker genom en sikt över tårtan
på slutet.

Pris februari 1996; ca 65 kr för 6-8 personer
Kjells pannkakstårta recept på  enkel och lättlagad mat.