Kinafärsfylld paprika


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Paprika
1 burk Mrs Cheng's Kinafärs
2 msk Tomatpuré
1 msk Soaj
1/2 tsk Salvia; ev något mer
SÅS
1 msk Margarin
2 msk Vetemjöl
3 dl Grönsaksbuljong
1 dl Matlagningsgrädde
1 dl Persilja; hackad
1/2 tsk Örtsalt; ev något mer
3 msk Ost; riven


Så här gör du:

Skölj och ta ut kärnhusen på parikorna. Förväll dem i lättsaltat
vatten. Öppna kinafärsburken runt om och pressa med lockets hjälp ut
så mycket fett som möjligt. Fettet används inte. Töm burken och dela
kinafärsen i mindre bitar. Smaksätt den med tomatpuré, soja och
kryddor. Dela paprikorna i halvor och fördela färsen i dem. Ställ
paprikorna i en ugnssäker form.
Smält matfett till såsen och rör ner mjölet. Späd med buljongen och
låt såsen koka i ca 3 minuter. Smaksätt med grädde, persilja och
örtsalt. Häll såsen i formen runt paprikorna. Strö över osten och
gratinera i ugnen på 225° ca 15 minuter. Servera 30 g vitt bröd eller
125 g kokt potatis per portion till.

VV-info: 2 P, 1 1/2 MF, 1 B och 70 BK per portion (inklusive bröd
eller potatis)
Kinafärsfylld paprika recept på  enkel och lättlagad mat.