Khao pad krapow - stekt ris med basilika


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3/4 dl Matolja
2 Vitlöksklyfta
2 tsk Röd eller grön chili; fin-
-hackad, upp till det tre-
-dubbla
180 g Knappsvamp; el. champinjoner
500 g Kokt jasminris
120 g Long beans; eller haricot
-verts
2 liten Röd paprika
2 tsk Socker
1/2 dl Soja; tex Kikkoman, upp till
-det dubbla
30 Färska basilikablad; eller
2 msk Torkad basilika


Så här gör du:

Stek ris med basilika där riset dels äts som vegetarisk rätt och dels
som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Skala och finhacka vitlöken. Hacka chilin. Ansa och skiva svampen i
tjocka skivor. Dela bönorna i 1-2 cm långa bitar. Kärna ur och skär
paprikorna i ca 2 cm stora tärningar.
Hetta upp matoljan och tillsätt därefter vitlöken och chilin. Fräs
det hela tills vitlöken har blivit gyllenbrun. Tillsätt svamp och
lök. Fräs ytterligare lite men rör hela tiden så att det inte bränns
vid. Tillsätt bönor och paprika. Låt alt bli genomvarmt, men
fortfarande krispigt. Tillsätt därefter riset, blanda det ordentligt
och smaksätt med socker och soja. Avsluta med basilikablad som rivs
lite lätt över det hela.
Khao pad krapow - stekt ris med basilika recept på  enkel och lättlagad mat.