Kesomelett


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
500 g Keso
1 paket Bacon
3 Ägg, stora; ev. 4
Ost, riven
Salt
Peppar


Så här gör du:

Notera: Recept för två pers. Med andra tillbehör räcker satsen till
upp till fyra pers beroende på vem som äter...

Klipp/hacka bacon, inte allt för fint. Stek halvknaprigt i stekjärn
(hellre för *lite* knaprigt än för mycket!). Låt baconet rinna av på
hushållspapper.

Slå äggen lätt och häll ner keson, blanda. Tillsätt det stekta
baconet och blanda. Häll i smord form, strö över ost efter behag (det
går helt utan ost, men blir inte alls lika gott) och grädda i 225C
tills omeletten stelnat, cirka 20-35 min beroende på form och storlek
på ägg.

Bacon kan bytas ut mot smakrik skinka för en kalorisnålare rätt. Var
då noga med att verkligen fräsa ur vätskan ur skinkan rejält!
Kesomelett recept på  enkel och lättlagad mat.