Kebab av färs


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 liten Gul lök
1 Röd paprika
1 msk Smör; eller margarin
400 g Köttfärs
1 tsk Salt
1 tsk Vitlökspulver
1 Krm cayennepeppar
1/2 tsk Malen kummin; eller stött
-kummin
1 dl Mjölk
SÅS, ALTERNATIV 1
2 dl Lätt creme fraiche
1 dl Gurka; grovt riven eller
-fint strimlad
1 Krm salt
1 tsk Torkad mynta
SÅS, ALTERANTIV 2
400 g Krossade tomater
Lök; hackad
Basilika


Så här gör du:

Tid: ca 25 minuter, varav ca 8 minuter i ugnen.

Skala löken. Skölj och kärna ur paprikan. Finhacka lök och paprika.
Fräs det i matfettet tills det blir mjukt. Blanda köttfärs och salt.
Tillsätt lökhacket, kryddor och mjölk. Rör om till en jämn smet.
Forma färsen runt blötlagda blompinnar eller till köttbullar. Stek i
stekpanna eller grilla i ugnen i 250°, ca 8 minuter.
Sås 1: Rör ihop ingredienserna till såsen.
Sås 2: Koka ihop de krossade tomaterna något och smaksätt med lite
hackad lök och basilika.
Servera med ris, gurkstavar och bröd.
Kebab av färs recept på  enkel och lättlagad mat.