Katarina den storas älsklingsfisk


Antal portioner 4 Stora port

Ingredienser
1 kg Gös eller gädda
4 msk Smör
2 Morot: finhackad
1 Bit selleri; finhackad
1 Purjolök; i tunna skivor
2 Gul lök; i tunna skivor
Persilja
5 Pepparkorn
Salt
2 1/2 dl Smetana
1 msk Mjöl
2 tsk Kapris


Så här gör du:

Rensa och fjälla fisken. Skär den i bitar.

Smält smöret en kastrull. Lägg ner fiskbitarna och ovanpå de
finhackade rötterna och lökarna skurna i tunna skivor. Strö över
finhackad persilja och salt och lägg med pepparkornen. Häll på en
liten aning vatten. Sjud fisken sakta tills den är färdig, ca 20
minuter. Ta upp fisken och håll den varm i en karott.

Passera skyn genom en sikt så att grönsakerna blir en fin puré.
Tillsätt smetanan. Rör ut mjölet med lite vatten och red såsen under
vispning. Låt såsen koka upp. Häll den över fisken. Garnera med
kapris och servera.

Kokt ris eller en mjölig potatissort är gott till.
Katarina den storas älsklingsfisk recept på  enkel och lättlagad mat.