Kajsas tjong


Antal portioner 50 Stycken

Ingredienser
2 dl Vispgrädde
2 dl Ljus sirap
3 dl Socker
2 msk Smör


Så här gör du:

Blanda allt utom smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt röran koka
upp och koka tills den ändrar färg, ca 45 minuter. Kontrollera om
tjongen är färdig genom att droppa lite då och då i en kopp med
vatten. När smeten stelnar är den färdig. Blanda i smöret och häll
omedelbart smeten på en oljad marmorskiva eller bakplåt.
När smeten är sval nog att hantera oljar du in händerna och tar tag i
massan och dra ut, tvinna och vik ihop den och dra igen. Ju flitigare
du drar desto finare blir den färdiga tjongen. Avsluta med att tvinna
och klipp sedan i lagom stora bitar.
Vira gärna in tjongen i cellofan eller folie. Förvara svalt.
Kajsas tjong recept på  enkel och lättlagad mat.