Jordärtskockssoppa med bacon


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
800 g Jordärtskockor
3 dl Mjölk
3 Tomater; små mogna
1 Vitlöksklyfta
1 Rotselleri; 1 bit
1/2 dl Persilja; finhackad
4 skiv Bacon
1 l Vatten
1 tsk Salt
Matolja till stekning


Så här gör du:

Skala och tärna skockorna och koka dem mjuka i det saltade vattnet.
Dela tomaterna i små bitar. Kör skockorna till mos i en matberedare. Blanda ner kokvattnet och mjölken. Koka upp igen.
Fräs bacon, tomater, selleri och vitlök och fördela fräset i djupa tallrikar. Smaka av soppan med salt och peppar och slå över fräset.
Servera med nyklippt persilja.

Tid: 40 minuter. Kostnad 9:75 / portion
Jordärtskockssoppa med bacon recept på  enkel och lättlagad mat.