Italienskt valnötsbröd


Antal portioner 2 Bröd

Ingredienser
6 dl Vatten
2 msk Olivolja
3/4 tsk Salt
1/2 paket Torrjäst
12 dl Matbrödsmjöl av vete
50 g Valnötter; hackade


Så här gör du:

Värm vattnet till 40-45°. Rör ner olja, salt och jäst. Blanda i mjöl
och hackade valnötter. Arbeta degen, den ska vara något lösare än
vanlig matbrödsdeg. Låt jäsa i rumstemperatur 2 timmar.
Stjälp upp degen direkt på den smorda eller bakpappersklädda plåten,
mjöla något innan. Dela degen i två bitar. Skruva dem försiktigt till
limpor. OBS! Degen ska ej arbetas.
Sätt in brödet i ugnen i 250° ca 10 minuter. Sänk till 150° och
grädda ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.
Italienskt valnötsbröd recept på  enkel och lättlagad mat.