Italienska köttbullar på mitt eget sätt


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Köttfärs
1 dl Oliver; svarta urkärnade
2 tsk Senap; dijontyp
5 dropp Tabasco
5 Basilikablad; färska
1 Vitlöksklyfta
2 msk Parmesan; färsk, riven
1 tsk Salt
1 tsk Citronsaft
TILL SåSEN
1/2 l Tomatjuice
2 Tabasco; ev ett par droppar
1 Vitlöksklyfta; pressad ev
1/2 Grönsaksbuljongtärning
TILL PASTAN
Rivet citronskal om man vill


Så här gör du:

Börja med att sätta på vatten till pastan.

1. Lägg de avrunna oliverna, basilikabladen, parmesanosten, senap,
tabasco, vitlöksklyfta, salt i matberedaren med kniv monterad. Kör
till en jämn röra. Går naturligtvis bra att finhacka för hand också,
och att pressa vitlöken i vitlökspress.
2. Lägg i köttfärsen, kör ihop med olivröran, bara några sekunder
annars blir köttfärsen trådig. Går lika bra blanda ihop i en vanlig
skål.
3. Koka upp tomatjuicen med buljongtärningen, tabasco och vitlök i en
kastrull med ca 20-22 cm diameter (3 liter).
4. Forma stora köttbullar ca 4 cm och lägg ner försiktigt i
tomatjuicen. När alla köttbullar lagts ner täcker tomatjuicen, om den
INTE skulle göra det, fyll på med t ex lite krossade tomater från en
burk. Sjud sakta i ca 5 minuter. Ta upp en köttbulle och kolla att
den är klar.

Servera med pastan, som bör vara klar samtidigt.
Italienska köttbullar på mitt eget sätt recept på  enkel och lättlagad mat.