Italienska bröd med olika smaker


Antal portioner 4 Runda bröd

Ingredienser
3 dl Vatten
25 g Jäst
1/2 tsk Salt
7 dl Vetemjöl; ev något mer
GARNERING 1
Grovt salt
1 msk Olivolja; eller solrosolja
GARNERING 2
1 tsk Grovt salt
Soltorkade tomater i oliv-
-olja
1 msk Olivolja; eller solrosolja
GARNERING 3
1 tsk Grovt salt
2 msk Rödlök; finstrimlad
Svarta oliver
Färsk rosmarin
1 msk Olivolja
GARNERING 4
4 Vitlöksklyfta; strimlad
4 tsk Färsk timjan
75 g Grönmögelost
1 msk Olivolja


Så här gör du:

Värm vattnet till 37°. Häll det i en bunke och smula ner jästen.
Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30
minuter.
Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig.
Dela degen och kavla ut dem till rundlar, 15-20 cm i diameter. Lägg
dem på bakpappersklädd plåt. Välj önskad garnering och fördela den
över rundlarna. Stänk oljan över till sist. Låt jäsa ca 10 minuter.
Grädda ugnen i 12-15 minuter, eller tills bröden har fått lagom färg.
Servera till en soppa eller ett glas öl.
Italienska bröd med olika smaker recept på  enkel och lättlagad mat.