Italiensk ostbröd


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
Ugn 225, 16 bullar
50 g Jäst
3 dl Mjölk
3/4 dl Olja, gärna oliv
100 g Riven lagrad ost
2 Krm vitlökssalt
1/2 tsk Salt
8 dl Vetemjöl, ca
Pensling
Ägg, sesamfrön


Så här gör du:

Värm mjölken till 37 grader och rör ut den smulade jästen i den.
Tillsätt olja, ost, vitlökssalt och salt.
Arbeta in det mesta av mjölet tills degen släpper bunkens kanter. Jäs
degen ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 16
bitar, som rullas till bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt
tillsammans i en ring, längd eller tätt i en grupp. Jäs i ca 30 min.
Pensla, strö på frön och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt
brödet kallna på galler under bakduk. Går bra att frysa.
Italiensk ostbröd recept på  enkel och lättlagad mat.