Irish farmer


Antal portioner 2 Limpor

Ingredienser
50 g Jäst
66 cl Mörkt öl klass I
1/2 dl Solrosolja
1/2 dl Mörk sirap; knappt
1/2 tsk Ättikssprit
Russin; och
Mandel; hackad, efter smak
-och känsla
15 dl Fyra Sädeslag; ev mer


Så här gör du:

Smula sönder jästen i en bunke. Värm ölet till 37°. Lös upp jästen
med lite öl, tillsätt resten och alla övriga ingredienser, spara lite
mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och
jäs ca 40 minuter.
Forma till rektangulära utplattade bröd och gör ett snittmönster med
en vass kniv. Täck över och jäs 30-35 minuter.
Grädda i 200° ugnsvärme, i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Pensla de heta bröden med vatten + lite olja och strö över lite salt.
Irish farmer recept på  enkel och lättlagad mat.