Indiska lammfärsbiffar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Lammfärs
1 1/2 dl Gul lök; mycket finhackad
2 Vitlöksklyfta; pressad
2 tsk Garam Masala
2 tsk Ingefära; riven färsk eller
1 ts malen
1 tsk Chilipeppar
1 tsk Salt
2 Ägg
TILL GRILLNING
2 msk Olja
1/2 tsk Salt
TILL YOUGHURTSåS
1/2 l Youghurt, naturell 3%
5 Ananasringar; eller 4
1 Paprika röd; liten


Så här gör du:

Börja med såsen. Låt youghurten rinna av i kaffefilter till cirka 3 dl
återstår. Skär ananasen i små bitar, finhacka paprikan, blanda allt
och ställ kallt. Blanda sedan färsen med övriga ingredienser, den
skall vara fast med msmidig. Forma 8 ca 1 1/2 cm tjocka biffar.
Pensla biffarna med olja och lägg dem i halstret. Grilla 2 1/2 - 3
minuter på varje sida, salta lätt.

Servera med ris, sallad och såsen. Lammfärsen kan bytas ut mot
nötfärs.
Indiska lammfärsbiffar recept på  enkel och lättlagad mat.