Indisk sötsur gryta


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
250 g Vitkål (en klyfta)
1 styck Liten purjolök
1 styck Röd paprika
1 styck Morot
1 styck Äpple
1 styck Banan
1 msk Olja eller smör
2 dl Grönsaksbuljong
4 dl Kokta el. groddade kikärtor
1/2 tsk Ingefära
1/2 tsk Stötta korianderfrön
2 styck Pressade vitlöksklyftor
1 msk Tamari (sojasås)
1 msk Äppelcidervinäger
Örtsalt
3 msk Sötmandel


Så här gör du:

Skölj och ansa resp skala alla grönsaker och frukter. Strimla kål,
purjo och paprika samt skiva morötter och skär äpplet och bananen i
små bitar. Fräs kål och morot i fettet ca 5 min på svag värme.
Tillsätt paprika och purjon och låt det fräsa med ytterligare ett par
minuter. Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillsätt
äpple, banan, kikärtor, ingefära, koriander och ev vitlök. Låt grytan
koka ca 20 min. Smaka av med tamari, vinäger samt ev örtsalt och rör
ner sötmandeln. Servera kokt råris till.
Indisk sötsur gryta recept på  enkel och lättlagad mat.