Inbakad oxfilé


Antal portioner 5 Portioner

Ingredienser
700 g Oxfilé
Salt
Peppar
Paprikapulver
150 g Leverpastej
50 g Färska champinjoner
2 msk Grädde
Smördeg: (lagom att slå in
-köttet + dekoration)
TILL PENSLING
Ägg


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°.

Putsa köttet och skär bort den hinna som finns längs med filén.
Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver. Bryn köttet väl runt
om i en panna eller Grytor med lite matfett. Låt filén eftersteka
under lock på mycket svag värme 20-25 minuter eller tills den är
lagom genomstekt. Vänd den några gånger under tiden. Köttet kan ev
stekas klart dagen innan serveringen.

Hacka svampen och blanda den med leverpastej och grädde, ev i
matberedare. Kavla ut smördegen ganska tunt (lägg plattorna lite
omlott innan du kavlar så hänger de ihop, min anm.). Bred
pastejmassan runt köttet och placera filén på degen. Slå in köttet
och pensla med uppvispat ägg. Skär bort onödig deg.

Sporra ut dekorationer av den resterande degen och garnera rullen.
Ställ rullen i kylen 10-15 minuter, eller några timmar om man vill
förbereda.

Pensla hela rullen med uppvispat ägg. Lägg den på en plåt med
bakplåtspapper och grädda strax under mittfalsen i ugnen 20-25 minuter
eller tills degen har fått fin färg. Skär upp rullen vid bordet och
servera en god sallad till.
Inbakad oxfilé recept på  enkel och lättlagad mat.