Husets gulasch


Antal portioner 4 Personer

Ingredienser
1 kg Grytbitar
1 dl Vetemjöl
2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen
3 Lök, gul; ev. 4
2 Vitlöksklyftor
1 stor Paprika, röd
2 msk Tomatpuré
1/2 Nötbuljongtärning
1 tsk Paprikapulver
2 tsk Kumminfrö


Så här gör du:

1. Blanda vetemjöl, salt och peppar på en flat tallrik. Vänd
köttbitarna i detta.

2. Skala och klyfta löken, tärna paprikan. Bryn först lök och paprika
med matfett i stekpannan och därefter köttet i omgångar. Lägg
efterhand över i en rymlig kastrull eller gryta.

3. Lägg i vitlök och rör ner tomatpuré, paprikapulver och kummin.

4. Smula ner buljongtärningen, späd med vatten tills det knappt täcker
köttet.

5. Småkoka under lock tills köttet är riktigt mört vilket kan ta 1-1
1/2 timme. Servera kokt ris till, gärna paprikakryddat om man vill ha
lite extra smak på riset.
Husets gulasch recept på  enkel och lättlagad mat.