Hurtbullar för hungriga


Antal portioner 30 Hurtbullar

Ingredienser
5 dl Mjölk; ljummen
50 g Jäst
2 msk Olja
2 dl Kesella
1 1/2 tsk Salt
2 stor Morot; finrivna
6 dl Grahamsmjöl
8 dl Lantvetemjöl; ungefär


Så här gör du:

Ugn: 250°.
Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, kesella, salt och
morötter. Arbeta in grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta
degen kraftigt och låt den jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i två delar.
Rulla ut varje del till en rulle, som skärs i bitar. Lägg dessa på
bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler
under bakduk. De går bra att frysa.
Hurtbullar för hungriga recept på  enkel och lättlagad mat.