Humledricka/påskdricka


Antal portioner 10 Liter

Ingredienser
3 Citroner
250 g Farinsocker
750 g Strösocker
1 msk Humle (rågad)
8 l Hett vatten
1 tsk Jäst
Russin


Så här gör du:

Skär citronerna i skivor och lägg dessa tillsammans med socker och
humle i en stor bunke. Det heta vattnet hälls över och allt röres om.
Låt blandningen svalna till 37 grader och smula därefter i jästen
Låt drickan stå i rumstemperatur till nästa dag då den silas och
hälls på flaskor. Lägg 8-10 st russin i varje flaska. Tillslut väl
och låt stå i rumstemperatur i ett dygn. Därefter ställs flaskorna
svalt. Avsmaka efter 3 dygn. Hållbarhet 8-10 dygn.
Humledricka/påskdricka recept på  enkel och lättlagad mat.