Honungsäpplen med vaniljsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Äpple
4 msk Russin
2 tsk Honung
VANILJSÅS
5 dl Lättmjölk
5 tsk Maizena
1 Ägg
2 msk Sötningsmedel
1 1/2 tsk Vaniljsocker


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Skölj och kärna ur äpplena. Ställ dem i en
ugnssäker form. Häll ca 1/2 dl vatten i formen. Lägg russin i hålen
efter kärnhusen och klicka över honungen. Stek äpplena i ugnen tills
de blivit mjuka, 10-20 minuter, beroende på äppelsort.
Vispa ihop mjölk, maizena och ägg i en kastrull. Låt blandningen
koka upp på ganska svag värme. Rör hela tiden med träsked eller
trägaffel. Låt såsen kallna. Smaksätt med sötningsmedel och
vaniljsocker. Servera äpplena ljumma med såsen.

VV-info: 1/2 M, 1/4 P, 1 1/2 F, 25 BK per portion
Honungsäpplen med vaniljsås recept på  enkel och lättlagad mat.