Honungsäpplen med kanelglass


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
8 Äpple; syrliga
1 tsk Bordsmargarin
2 msk Honung
2 3/8 dl Torrt vitt vin
12 Sötmandel; skållade


Så här gör du:

Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skiva dem med skalen på och lägg
dem i en lättsmord ugnsfast form. Rör ut honungen i vinet och slå
blandningen över äpplena.Täck formen med folie och ställ in i 200°
ugn i ca 20 minuter eller tills äpplena har börjat mjukna. Ta av
folien och strö på de flisade eller skivade sötmandlarna. Ställ in i
ugnen ytterligare 5 minuter eller tills mandeln har fått lite färg.
Servera med lättglass eller yoghurtglass överpudrad med kanel.

VV-info: 1 F och 60 BK per portion, utan glass
Honungsäpplen med kanelglass recept på  enkel och lättlagad mat.