Homans musslor


Antal portioner 4 Personer

Ingredienser
2 l Blåmusslor
1 Klyfta vitlök
4 Små scharlottenlökar
1/4 kg Smör
1 msk Curry
1 Knippe persilja
Salt
Vitpeppar


Så här gör du:

Tvätta musslorna i rinnande kallt vatten och kasta bort dom som ser
misstänkta ut, dvs dom som är öppna.

Sedan är det dags att göra en färs: Finhacka vitlöksklyftan,
persiljan och schalottenlöken. Lägg smöret i en bunke och blanda i
curryn, löken och persiljan. Smaksätt med vitpeppar och salt. Blanda
till en väl genomarbetat färs.

Lägg musslorna i en stor kastrull och koka tills dom öppnar sig.
Behåll musslan i sin ena skalhalva och släng den andra.

Nu är det dags att lägga de kokta musslorna på en ugnsplåt och stryka
på färsen så att varje mussla täcks. Sätt in plåten i ugnen på 225
grader och låt den stå inne i cirka 6 minuter.
Homans musslor recept på  enkel och lättlagad mat.