HÖNÖKAKOR.


Antal portioner 8 St

Ingredienser
12 dl Vetemjöl
3 dl Grahamsmjöl
50 g Jäst
125 g Margarin
5 dl Vatten
3 msk Socker
3/4 tsk Salt


Så här gör du:

Smula ner jästen i degbunken. Smält margarinet i en kastrull. Slå på
vattnet och ljumma degspadet. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt
socker, salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta
till en blank och smidig deg och låt den jäsa till dubbel storlek.
Baka sedan ut 8 halvcentimetertjocka, runda kakor. Nagga dem på båda
sidor. Stapla sedan kakorna ovanpå varandra med bakduk emellan i två
högar och låt dem jäsa. Nagga sedan kakorna på nytt och grädda dem på
heta plåtar i 250° i ca: 3-5 min.
HÖNÖKAKOR. recept på  enkel och lättlagad mat.