Hållbar fruktkaka


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
200 g Smör
2 dl Socker
3 Ägg
1 1/2 dl Russin
1/2 Syltade Apelsinskal, hackat
1/2 dl Suckat, hackat
1/2 dl Sötmandel, hackad
1 Citron, rivet skal
3 1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver


Så här gör du:

Rör smör och socker. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda russin,
apelsinskal, suckat och mandel med lite av mjölet. Blanda ner det i
smeten tillsammans med citronskalet och resten av mjölet blandat med
bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form (rymd ca 2 liter).
Grädda i 175 C i ca 1 timme.

"En fruktkaka är en tradition som många tycker om. Den här kakan blir
bara godare ju äldre den blir. Det betyder att man kan baka den i god
tid före julhelgen."
Hållbar fruktkaka recept på  enkel och lättlagad mat.