Hirsottofyllda crepes


Antal portioner 12 Crepes

Ingredienser
PANNKAKSSMET
2 msk Maizena
2 dl Bovetemjöl
2 dl Ris- eller majsmjöl
1 1/2 dl Sojamjöl
7 1/2 dl Mjölk; eller vatten
1 tsk Salt
Smör; eller liknande, till
-gräddning
FYLLNING
1 Gul lök
2 msk Sesamolja
1 1/2 dl Skalad hirs
4 1/2 dl Vatten
1 tsk Buljongextrakt
2 msk Creme fraiche
2 msk Chilisås


Så här gör du:

Blanda mjölsorterna och vispa ner vätskan lite i taget. Låt smeten
svälla 30 minuter. Vispa igen och grädda tunna pannkakor på svag
värme.

Skölj hirsen och fräs med hackad lök i olja några minuter. Tillsätt
vatten och buljong. Rör om och koka lugnt under tätt lock 20-25
minuter. Tillsätt creme fraiche och chilisås. Lägg ca 2 msk fyllning
på varje pannkaka. Rulla ihop till crepes och placera i smord
ugnsform. Strö gärna över riven ost och gratinera ca 15 minuter i
200° ugn.
Hirsottofyllda crepes recept på  enkel och lättlagad mat.