Helstekt fläskfilé med parmesansmör


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Fläskfilé
Smör; till stekning
1 dl Buljong
1 dl Vispgrädde
PARMESANSMÖR
1/2 Röd paprika
1 dl Parmesanost; färsk, riven
Salt
Vitpeppar
75 g Smör; rumsvarmt
1/2 Vitlöksklyfta;liten, pressad
Olja; till stekning


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 60 minuter.

Skär paprikan i små fyrkanter och låt dem puttra mjuka i lite olja.
Ta upp parikan och låt den rinna av på ett hushållspapper. Blanda
smör, ost, vitlök och paprika. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Salta och peppra fläskfilén och bryn den i stekpannan. Sätt in
stekpannan i ugnen i 200° ca 15 minuter. Ta ut filén och vira in den
i folie och låt den vila några minuter. Häll buljongen och
vispgrädden i stekpannan och låt koka till simmig konsistens. Skiva
filén i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat, häll
gräddsåsen över skivorna och bred sen på smöret.
Ställ in fatet några minuter i ugnen så att smöret börjar smälta.
Garnera fatet med tex olika salladssorter och servera med en
tatisgratäng.
Helstekt fläskfilé med parmesansmör recept på  enkel och lättlagad mat.