Helados menorquina - apelsinglass i apelsinskal


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
6 stor Apelsin
1 l Vaniljglass


Så här gör du:

Namnet betyder "glass från Menorca", den spanska ön i Medelhavet. Där
har man som specialité frukter fyllda med glass. Man kan naturligtvis
laga glassen själv, men det blir lika gott med färdigköpt glass, och
mycket enklare att göra!

Skär ett lock av apelsinerna och gröp ur fruktköttet med en liten
kniv. Skär också av en liten bit i botten så att frukten står
stadigare. Kör ca 1/3 av fruktköttet i mixer eller matberedare till
en jämn massa. Skär ner glassen i bitar och fortsätt mixa med
fruktköttet. Fyll tillbaka apelsinglassen innan den har tinat helt.
Lägg på locket och ställ apelsinerna i frysen. Ta fram dem en stund
nan de ska ätas.
Helados menorquina - apelsinglass i apelsinskal recept på  enkel och lättlagad mat.