Hawaiigryta


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Köttfärs
1 msk Margarin; ev mjölkfritt för
-laktosintoleranta
2 tsk Salt
2 Krm vitpeppar
1 Liten burk ananas i ringar
-eller bitar
4 msk Vatten
4 msk Tomatpuré
1 1/2 msk Maizena
2 msk Vatten
1 Grön paprika
2 tsk Vinäger


Så här gör du:

En köttfärsgryta med söt-sur smak ur boken "Bra mat utan gluten och
mjölk".

Bryn färsen i matfettet och smula sönder den med gaffel. Salta och
peppra och häll ner ananasspadet i pannan med färsen. Rör i vatten
och tomatpuré. Koka upp och sjud några minuter. Skär ananasen i små
bitar liksom paprikan och blanda i pannan och koka upp igen. Red med
maizena som vispas ut i lite kallt vatten. Rör i vinägern, koka upp
och sjud 1 minut. Dra pannan av plattan och smaka av.
Hawaiigryta recept på  enkel och lättlagad mat.