Hamburgare Lindström


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Nötfärs
1 1/2 tsk Salt
Malen vitpeppar
2 Potatisar; kokta mosade
1 Ägg
1 1/2 dl Vatten
1 1/2 dl Fint hackade rödbetor
4 msk Hackad gul lök
2 msk Kapris
Smör till stekning
8 skiva Vitt bröd
Gurksås
G rk ås:
1 Slanggurka
2 dl Matlagningsyoghurt
2 dl Keso
2 msk Majonäs
1 Pressad vitlöksklyfta
10 Rädisor
1 Äpple i små bitar


Så här gör du:

Skiva slanggurkan och strö lite salt på. Låt gurkan stå cirka 15 min
och slå bort gurksaften som bildats.
Arbeta färsen med salt och peppar. Blanda sedan ner resten av
ingredienserna och forma till små biffar. Känns smeten för kompakt,
tillsätt lite mer vatten.
Blanda ner slanggurkan i youghurten och tillsätt keson, majonäsen,
vitlöken, rädisorna och äppelbitarna. Smaksätt med salt och peppar.
forma färsen till biffar och stek dem i smör på medelstark värme 3 min
på varje sida.
Håll biffarna varma.
Bred lite smör på båda sidor av brödet och stek dem gyllenbruna på
bägge sidor. Lägg en Lindström mellan två brödskivor och servera med
gurksåsen.
Hamburgare Lindström recept på  enkel och lättlagad mat.