Gulbetssoppa / Rödbetssoppa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
150 g Sidfläsk, varmrökt
400 g Rödbetor el. gulbetor, färsk
6 styck Chalottenlökar
1 styck Morot, strimlad
1 1/2 l Hönsbuljong
2 styck Lagerblad
150 g Strumlad färsk vitkål
Vitpeppar, nymalen
Salt
2 msk Balsamvinäger
Persilja
Creme fraiche
1 dl Spickenskinka, finskuren


Så här gör du:

Gör så här:
Skär det varmrökta fläsket i små bitar. Bryn
fläsket i lite smör i en tjockbottnad gryta.
Finstrimla alla grönsaker utom en rödbeta, som
skall användas i slutet av sopppan.
Fräs grönsakerna tillsammans med köttet några
minuter. Tillsätt buljongen och lagerbladen.
Låt koka på svag värme under lock i ca 30
minuter.

Strimla den sista rödbetan. Låt soppan koka
ytterligare några minuter tillsammans med den
strimlade rödbetan. Smaksätt med vinäger, salt,
nymalen vitpeppar och lite hackad persilja.
Servera creme fraichen a par.
Gulbetssoppa / Rödbetssoppa recept på  enkel och lättlagad mat.