Gulaschsoppa NA


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
300 g Nöttkött eller fläskkött
-t.ex bog, grytbitar
2 Gula lökar; stora
2 msk Margarin eller smör
2 tsk Paprikapulver
2 msk Tomatpuré
1 l Vatten + 1-2 buljongtärning-
-ar
4 Potatisar
1 Vitlöksklyfta eller 1 krm
-vitlökspulver


Så här gör du:

Skär köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli
ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta.
Stek sedan löken och blanda den i grytan.
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, vatten och buljongtärningarna.
Koka soppan under lock. Med nöttkött 20-30 minuter, med fläskkött
10-15 minuter. Skala och skär potatisen i tärningar. Blanda ner dem i
soppan och koka under lock på svag värme i ytterligare 10-15 minuter.
Smaka av med salt och eventuellt en skalad och pressad vitlök eller
vitlökspulver. Servera med bröd.
Gulaschsoppa NA recept på  enkel och lättlagad mat.