Gräslöksbiffar med grönsaker


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
150 g Nötfärs; mager
2 msk Gräslök
Salt
Peppar
2 tsk Margarin
1 liten Bit squash
1 liten Bit gul paprika
1 Morot
50 g Haricot vertes
2 tsk Olja
TILLBEHÖR
2 Potatis; jag hade använt
-modell bakpotatis, min anm.
Olja
Basilika
Salt


Så här gör du:

Blanda färs, gräslök och kryddor. Forma till biffar och stek dem i
margarinet.
Skiva squashen, skär paprikan i grova bitar och moroten i skivor.
Fräs samtliga grönsaker i oljan tills de blivit mjuka men fortfarande
har tuggmotstånd.
Servera tillsammans med potatis som du ugnsbakar genom att dela dem
på mitten, pensla med lite olja och krydda med basilika och salt.
Baka ca 30 minuter i 225°.

VV-info: 300 kcal och 17.7 g fett per portion (2 gula och 2
fettgula). Jag hade använt hälften så mycket margarin och hälften så
mycket olja, och då hade det blivit 2 gula och 1 fettgul per portion.
Gräslöksbiffar med grönsaker recept på  enkel och lättlagad mat.