Grönsakstårta


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
2 paket Bladspenat; djupfryst
1 medel Squash
1 stor Aubergine; ELLER
2 krm Aubergine
4 Tomat; stor
2 Vitlöksklyfta
Salt
Peppar


Så här gör du:

Använd ringen till en form med löstagbar botten. I stället för botten
täck med dubbel plastfolie. Stick några hål i folien och ställ formen
på ett fat med kant.
Tina och pressa vätskan ur bladspenaten. Skiva squashen tunt och koka
skivorna i lättsaltat vatten 2 minuter. Låt vattnet rinna av väl. Lägg
squashskivor omlott så att halva ligger mot folien och halva vilar
mot den runda formkanten. Bred ut hälften av spenaten över
foliebotten ovanpå squashskivorna. Pressa vitlöken över. Skiva
auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och sjud dem i lättsaltat vatten
ca 5 minuter. Låt skivorna rinna av väl och lägg ett lager i formen.
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. hacka dem grovt och bred ut dem
över aubergineskivorna i formen. Täck med resterande squashskivor.
Salta och peppra mellan de olika lagren. Täck med spenat. Lägg på en
lätt press och ställ formen svalt några timmar, gärna till nästa dag.
Häll bort eventuell vätska. Ta bort folien. För över tårtan till en
bakpappersklädd plåt (den ska vändas, så raden med squashskivor hamnar
överst min amn.) och ställ den i ugnen tills den blir genomvarm men
ej för het. Skär gärna upp den i portionsbitar och servera omedelbart.

VV-info: innehåller bara G.
Grönsakstårta recept på  enkel och lättlagad mat.