Grönsakskrans


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
1 tsk Bordsmargarin
250 g Broccoli
200 g Morot
200 g Palsternacka
250 g Brysselkål
4 Ägg
2 msk Vetemjöl
3 dl Lättmjölk
2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 Krm nyriven muskot


Så här gör du:

Smörj en kransform med margarinet (en kransform är lagom till 8
portioner). Lägg broccolin i lättsaltat kokande vatten. Låt den koka
upp och stäng av plattan. Låt stå några minuter och slå sedan av
spadet. Skala och skiva morötter och palsternacka och koka dem knappt
mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt rinna av väl.
Förväll brysselkålen snabbt i lättsaltat vatten, den ska vara knappt
mjuk. Varva väl avrunna grönsaker i formen. Vispa upp äggen och vispa
ner mjölet och mjölken.
Salta och peppra och blanda ner muskot. Slå blandningen över
grönsakerna. Ställ in i 225° ugn och grädda i ca 30 minuter eller
tills kransen känns torr.

VV-info: 1/2 P och 30 BK per portion
Grönsakskrans recept på  enkel och lättlagad mat.