Grönsaksgryta


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
3 Purjolökar
2 Gula/Röda lökar
12 Champinjoner; (Färska helst)
1 Burk Heinz Vita bönor
400 g Krossade tomater
1 Finskuren Vitlök; ev pressad
-i nödfall
4 msk TomatPuré
2 dl Craime Fraiche; Den feta
-varianten, ej lätt
1 Buljongtärning
Olja
Lite salt
ANVÄNDBARA KRYDDOR
Gurkmeja för färg
Basilika
Timjan
Oregano
Torkad Dill


Så här gör du:

Tag en stor kastrull och häll i lite olja. Rengör och klipp ner
purjolöken i grytan. Skiva upp löken grovt och lägg även i denna i
grytan. Låt detta fräsa tillsammans med buljongtärningen tills att
purjon och löken är lagom(!) mjuk å go. Detta skall se under lock.

Ev får du tillsätta lite vatten om det verkar koka tort.

Lägg i svampen och låt koka tesammans med löken etc en stund. Sedan
häller du i Krossade tomaterna och de vita bönorna samt kryddorna.
Detta skall koka ihop under ca 10 min.

Tag i tomatpurén och vitlöken och låt koka i ca 3 min. När detta är
gjort så tillsätter du Craime Fraichen och låter det hela bli vamt.
Se bara till så att det inte kokar för att då kan CF lätt skära sig.

Servera gärna tillsammans med ris.
Grönsaksgryta recept på  enkel och lättlagad mat.