Grönsakscouscous


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
8 dl Hönsbuljong
8 dl Couscousgryn
2 msk Ev 3 tb oliv- eller rapsolja
2 Vårlökar i tunna skivor
2 Vitlöksklyuftor, finhackade
2 Paprikor, röd o grön, strime
2 Små morötter i tunna slantar
1 Zucchini, tärnad
1 msk Persilja, hackad eller
Färsk basilika, salt, peppar
1 dl Svarta urkärnade oliver


Så här gör du:

Slå het buljong över couscousgrynen. Rör om och låt dem svälla i ca 15
min. Rör då och då. Fräs alla övriga ingredienser i oljan utom grynen
och låt fräsa en stund. Blanda sist i grynen.
Tillsätt basilikan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i oliverna.
Grönsakscouscous recept på  enkel och lättlagad mat.