Gröna oliver i vitlöksmarinad


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
200 g Oliver; gröna med kärnor
2 Vitlöksklyftor; stora
TILL MARINADEN
1 msk Vinäger
1 msk Vatten
3 msk Olja; gärna oliv
2 Vitlöksklyftor; pressade ev
-mindre
1/2 tsk Timjan; smulad
1/2 nypa Peppar


Så här gör du:

Skölj oliverna i kallt vatten så att lite av sältan förvinner. Skala
vitlöken och skär klyftorna i tunna strimlor. Varva vitlök och oliver
i en glasburk med skruvlock. Blana till marinaden och häll den över.
ställ svalt, vänd på burken då och då, så att oliverna blir jämt
marinerade.

Bör stå ett par dagar innan de serveras. Håller sig ett par veckor i
kylen.
Gröna oliver i vitlöksmarinad recept på  enkel och lättlagad mat.