Grön sparrismousse


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
400 g Grön sparris, konserverad el
1 liten Gul lök
Salt, peppar
3 Ägg
1 1/2 dl Vispgrädde


Så här gör du:

Låt den konserverade sparrisen rinna av eller koka den frysta hastigt i
saltat vatten. Finhacka löken och låt den mjukna i smör. Kör sparris
avsvalnad lök, salt och peppar till en slät puré i matberedare. Tillsätt
äggen och kör några varv till. Droppa i grädden under lätt vispning.
Smaka av med ev mer salt och peppar.
Smörj 6 timbalformar väl. Fyll med sparrispurén och lägg folie över.
Grädda i vattenbad i 190° 35-40 min. Stjälp upp timtalerna på vackert
fat och arrangera kokta grönsaker omkring
Grön sparrismousse recept på  enkel och lättlagad mat.