Grön sallad med ost och valnötter


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
Salladsblad; krispiga, av
-valfri(a) sort(er)
40 g Ost; mager, tunt hyvlad
30 g Valnötter; grovt hackade
Salt
Peppar; gärna grovt krossad
-rosépeppar
7 tsk Olivolja; jungfruolja


Så här gör du:

Skölj salladen väl och lägg den i kallt vatten tills det är dags att
lägga upp och servera den. Skaka av vattnet försiktigt och lägg upp
bladen luftigt på ett stort fat eller i en stor skål. Riv itu de
största bladen. Strö på salt, peppar och valnötterna. Ringla på oljan
och hyvla osten över. Bjud omedelbart tillsammans med ljummet
kuvertbröd.

VV-info: 1 MF, 1/4 P och ca 10 BK per portion (utan kuvertbröd)
Grön sallad med ost och valnötter recept på  enkel och lättlagad mat.