Grillade lammfärsbullar, Lyula Kebab


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
900 g Lammfärs, mager
2 Gul lök
2 dl Persilja; finhackad
1/2 tsk Oregano
Salt
Nymalen peppar
TILL SERVERINGEN
Sharlottenlök
Grillade tomater
Citronskivor


Så här gör du:

Riv löken medelgrovt och blanda med färs och kryddor. Knåda eller rör
tills färsen är jämn och slät. Smaka av om den ev behöver kryddas
mera. Skölj händerna i kallt vatten och forma smeten till avlånga
korvar. Trä upp dem på längden på spett som ska vara platta i
kanterna - inte runda. Grilla eller rosta, helst över öppen glöd,
10-15 minuter. Vänd spetten ofta så köttet blir jämnt brunt rint om.
Grilla samtidigt lök och tomater.

Servera kebab med ris, tomater, lök och citronskivor.

Vill man kan man förvälla scharlottenlöken i lätt saltat vatten och
servera dem antingen enbart kokta eller kokta och grillade till.
Grillade lammfärsbullar, Lyula Kebab recept på  enkel och lättlagad mat.