Grillad aubergine med jallapeño och koriandervinägrette


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 Auberginer
1 Rödlök el (4 salladslökar)
Salt
VINäGRETTE
6 Rostade vitlöksklyftor
1 Knippe färsk koriander
2 Jalape±ofrukter eller 2 msk
- jalapeño på burk
2 msk Flytande honung
0,5 Citron, saften från
1 dl Olivolja
Salt


Så här gör du:

Skiva auberginen och lägg dem i en bunke, strö över lite salt och låt
dem ligga i en halvtimma för att få bort den bittra smaken. Rosta
under tiden vitlöksklyftorna i ugnen 175 grader i 30 min. Skölj sedan
av auberginen , torka med papper och och pensla med olivolja. Grilla
eller stek dem 1-2 min på varje sida tills de blir mjuka rakt igenom.
Mosa rostad vitlök i en skål, häll på olivolja, honung, citronsaft,
hackad jalape±o, hackad koriander, salt och vispa ihop alltsammans.
Häll över auberginen, strö över strimlad lök och servera.
Grillad aubergine med jallapeño och koriandervinägrette recept på  enkel och lättlagad mat.