Grekiska kotletter


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Kotletter
1 msk Margarin
1/2 tsk Salt
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Oregano
OSTKRäM
75 g Margarin; eller smör
100 g Getost, vit; eller fårost
2 Äggulor
1 dl Herrgårdsost, riven
1 tsk Paprikapulver
4 Tomater


Så här gör du:

Gör några snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i matfettet i en
stekpanna, 2 minuter på varje sida. Strö på salt och peppar och lägg
kotletterna på ett ugnssäkert fat.

Gör ostkrämen: Rör matfettet och get/fårost mjukt. Tillsätt
äggulorna, en i taget och rör kraftigt. Blanda ner riven ost.
Smaksätt med paprikapulver. Fördela ostkrämen på kotletterna. Skålla
och skala tomaterna och lägg dem på fatet.

Gratinera i ugn, 250C, ca 5 minuter eller tills krämen fått lite färg
och kotletterna är helt genomstekta.

Servera med stekt eller bakad potatis och grönsallad med några droppar
citron över.
Grekiska kotletter recept på  enkel och lättlagad mat.