Gratinerat bondbröd


Antal portioner 6 Bitar

Ingredienser
1 Bondbröd, ljust, runt
1/2 dl Vitvin, torrt
OSTRöRA
1/2 Paprika, röd
5 cc Purjolök; 5 cm
25 g Smör; mjukt
3/4 dl Dill&persilja, finhackad
150 g Ost, lagrad
1 Ägg
1 Äggvita
2 msk Vitvin, torrt
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225-250C, grill eller övervärme.

2. Finhacka paprika och purjo. Rör ihop med smör och kryddgrönt.
Ställ det kallt en stund.

3. Vispa äggvitan till hårt skum och riv osten grovt. Rör ner det hela
ägget, osten och vinet i smöret och krydda. Vänd försiktigt ner vitan.

4. Dela brödet så att bottnen blir cirka 2 1/2 cm tjock. Lägg den på
plåt och fukta med vinet över. Bred på oströran.

5. Ugnsgratinera 5-10 minuter tills osten smält och har fått fin
färg. Ät brödet nygräddat! "Kommentar: Gott till soppan (se Het
potatissoppa) om man ger sig tid att pyssla lite."
Gratinerat bondbröd recept på  enkel och lättlagad mat.