Gratinerade makaroner


Antal portioner 4 Personer

Ingredienser
500 g Makaroner; obs! Ej snabbmak.
KöTTBULLARNA
200 g Blandfärs
1 Ägg
4 msk Parmesan, riven
1 Vitlöksklyfta
1 msk Persilja
1 msk Ströbröd
2 msk Smör
2 msk Olivolja
GRATINERINGEN
100 g Mortadella; el. annan korv
100 g Parmaskinka; el. an. skinka
1 Vitlöksklyfta
2 dl Vispgrädde
1 burk Tomater, krossade; 400g
200 g Parmesan; eller mozzarella
Salt
Peppar


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225C. 2. Blanda köttfärsen med ägg, vitlök, hackad
persilja och ströbröd. Smaksätt med salt och peppar. Rulla små kött
bullar och stek dem i smör och olivolja.

3. Koka makaronerna och låt dem rinna av i ett durkslag.

4. Finstrimla mortadellan och parmaskinkan. Fräs upp köttet
tillsammans med vitlöksklyftan.

5. Blanda köttbullarna, korven, skinkan, tomaterna och grädden med
makaronerna. Smaksätt med salt och peppar.

6. Lägg blandningen i en smord ungsfast form. Strö över osten och
gratinera i cirka 10-15 min.
Gratinerade makaroner recept på  enkel och lättlagad mat.