Grahamsbullar med äpple


Antal portioner 20 Bullar

Ingredienser
2 Äpple
50 g Margarin
5 dl Mjölk
50 g Jäst
2 tsk Salt
2 tsk Socker
3 dl Grahamsmjöl; plus lite att
-doppa bullarna i
9 dl Vetemjöl; plus lite till
-utbakning


Så här gör du:

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i *små* tärningar. Smält
matfettet och tillsätt mjölken, värm till 37°. Smula jästen i en
degbunke och lös upp den med lite av degspadet. Tillsätt resten av
degspadet, salt, socker, äppeltärningar, grahamsmjölet och
vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk till
dubbel storlek 30-40 minuter.
Baka ut degen till bullar som doppas i grahamsmjöl och lägges på
bakpappersklädd plåt. Låt jäsa till knappt dubbel storlek. Grädda
mitt i ugnen i 225° ugnsvärme 12-14 minuter. Låt kalllna under bakduk
på galler.
Grahamsbullar med äpple recept på  enkel och lättlagad mat.